TOP CATALÀ Catnyailla a target="_blank" href="http://www.topcatala.com/index.php?a=in&u=luigibori">Vota'm al TOP CATALÀ!

dissabte, de maig 01, 2010

En El Cultural, suplement cultural de El Mundo, de la setmana passada aprofitant el dia de Sant Jordi publiquen un article sobre l'edició en català. Està redactat sota el principi tant comú en el periodisme espanyol en general i en el d'aquest diari en particular, per molt que ho negui en Sostres, "si no podem parlar malament dels catalans millor no parlar". El text està ple de mala llet, comparen les dades de tiratge entre els llibres en català i en castellà sense fe cap referència a la quantitat de lectors d'una i altra llengua, potser tindrien que plantejar-se perquè si son tresientos millones, la tirada normal d'un llibre en la seva llengua sol ser de 6.000 exemplars, només el doble de l'habitual tirada d'un en català.

També agrair-li a Valentí Puig que em consideri, als meus quaranta anys un lector no adult, gràcies.

I per acabar és de vergonya la manipulació d'un comentari de Sergio Gaspar. En el destacat hi diu: "Quienes afirman que el mercado es una equivocación deberían hacer un curso urgente de democracia y libertad", així volen cargar-se les ajudes al llibre en català fen servir les paraules de l'editor, però, si llegim el comentari sencer: "Se han cometido errores, pero el máximo error hubiese sido dejar que decidiense exclusivamente el mercado. Quienes defienden el mercado diciendo que nunca se equivoca, deberían recordar la reciente crisis inmobiliaria y finaciera. Quienes afirman que el mercado es una equivocación, deberían hacer un curso urgente de democracia y libertad", entenem que vol dir Gaspar i no el que l'articulista, Nuria Azancot, vol fer-l'hi dir.

blogs catala
TOP CATALÀ