TOP CATALÀ Catnyailla a target="_blank" href="http://www.topcatala.com/index.php?a=in&u=luigibori">Vota'm al TOP CATALÀ!

diumenge, de desembre 04, 2005

En el butlletí que envia la Fundació Catalunya Oberta he trobat això:


La Roda de Molí
GREENPEACE

Fàcil solució

Greenpeace España ha elaborat un estudi sobre l’elevat potencial de les energies renovables a Espanya, especialment l’energia solar. En la nota de premsa elaborada per l’organització destaquen que “les energies renovables podrien abastir 56 vegades tota la demanda d’electricitat de la península”.

Greenpeace afirma que el proveïment de la demanda energètica amb fonts renovables es podria aconseguir “fent servir només un 5,3% del territori”. Però, què implica aquest “només”?

Doncs, fer servir el 5,3% del territori espanyol vol dir urbanitzar tant de territori com tres vegades el territori que ja està urbanitzat. A Espanya, la superfície de sòl urbà representa l’1,8% de la superfície geogràfica total i a Catalunya representa el 6,6%.

En resum, la meravellosa solució que ens proposa Greenpeace per substituir les fonts tradicionals d’energia per fonts renovables representa per a Catalunya construir al costat de cada poble un altre poble de semblant grandària on, en comptes de cases, s’hi instal·larien plaques solars, molins de vent, etc. per tal d’assegurar el proveïment de la demanda energètica del país. Tan fàcil com això!

El director de Greenpeace, Juan López de Uralde, va declarar en la presentació de l’informe que “som un país ric en energies renovables, que són la forma més segura i neta de garantir el proveïment energètic”. Potser són la forma més segura i neta, però, vol dir, senyor director de Greenpeace, que aquesta solució no tindria un important impacte mediambiental?

No ens faci combregar amb rodes de molí, benvolgut sr. López de Uralde

Cada dia em sorprenc més del que son capaços de dir els ecologistes.

blogs catala
TOP CATALÀ