TOP CATALÀ Catnyailla a target="_blank" href="http://www.topcatala.com/index.php?a=in&u=luigibori">Vota'm al TOP CATALÀ!

dilluns, de maig 30, 2005

Ara que hi ha hagut el no francès a la constitució europea, ens diuen que els electors han votat en clau francesa i no europea. M'agradaria saber quines eleccions a Europa han estat alguna vegada en clau europea i no nacional.
A mi com a ciutadà la Unió Europea (UE) la veig molt influenciada pels interessos de cada estat membre. No entenc per que es vol una constitució europea quan encara hi ha moltes coses que cada estat de la UE fa com li rota. Penso que primer caldria una unió en les coses que ens afecten als ciutadants de primera mà abans que aprobar un text constitucional que ningú que no sigui un buròcrata pot entendre. Per exemple no hi ha una política d'inmigració comuna o un espai aeri comú, etc... però, sembla que sense constitució s'acabi el procès d'unificació europea, semblen nens petits: "ho sopo patates fregides o no sopo".
Crec que una veritable UE cal fer-la des de sota, apartir dels anels de la societat europea i no desde la torre d'ivori d'uns estats que només vol l'opinió del ciutadà per que respongui "sí" quan ells volen.
Una altra cosa que em preocupa respecte a la constitució europea és si passarà com amb la espanyola, que no té ni trenta anys i sembla escrita per Déu, ja que, és intocable. Al cap i la fi, crec que una constitució ha de ser com el reglament d'un esport que va evolucionant amb el temps i no una Bíblia.

blogs catala
TOP CATALÀ